Jury & Priser 2022
Vi sætter ikke ekskluderende kriterier for, hvem der har sin berettigelse på festivalen, men vi vil gerne gøre vores for, at street food kulturen i København udvikler sig i den rigtige retning til inspiration for resten af verden. Vi skubber til udviklingen ved at have en kompetent jury på pladsen, der sammen sætter kriterier for, hvad der er det vigtige og rigtige at hylde street food’erne for. Jury-indsatsen er et yderst vigtigt stykke arbejde for festivalen, da vi tror på, at dette kan være med til at sikre en fremtidig udvikling af street food kulturen, der indebærer kvalitet, originalitet og bæredygtighed.
Prisuddelingen foregår lørdag den 20. august kl. 16 ved Søpavillionen
Vi opdaterer løbende årets jury nedenfor:
Louise Køster
Louise er direktør på Rabarbergaarden og forperson i Økologisk Landsforening. Med fødderne dybt i mulden og økologien, arbejder hun for at sikre en bæredygtig madkultur fra jord til bord. Autentisitet, kvalitet og balance i dyrkning, produktion og formidling af måltidet er helt essentielt på Rabarbergaarden og er det gæster valfarter til fra nær og fjern for at opleve, når de spiser i gårdens restauranten. Økologien er et grundvilkår i Louises virke, og i Økologisk Landsforening arbejder hun for at sikre at økologien er i konstant udvikling og er et pejlemærke og et bæredygtigt fællesskab for alle fødevarerproducenter.
Som jurymedlem vil Louise lægge vægt på råvarernes oprindelse, at der er arbejdet med råvarens umiddelbare egenskaber samt at der er tænkt kreativt i hele retten og serveringen ud fra en bæredygtig dagsorden.
Francis Cardenau & Victor Cardenau
Tidligere Michelin kok og restauratør Francis Cardenau driver i dag en familievirksomhed sammen med sin søn Victor hvor de gennem rådgivning, produktudvikling og visuel formidling, deler ud af Francis’ store viden indenfor gastronomi og råvarer
Francis og Victor vil som jurymedlemmer, lægge vægt på koncepter med grøntsager, kreativ innovation og det gode håndværk.
Marie Sainabou Jeng
Marie er stifter og direktør i Koalition, som laver pr, kommunikation og projektudvikling specialiseret inden for mad, måltider og madkultur. Med særlig interesse for maden som kulturel, social og bæredygtig forandringsagent har Marie med Koalition desuden stiftet Madland. Madland er et madpolitisk og fællesskabende samlingspunkt til bæredygtig forandring af madsystemet i Danmark. Koalition er desuden en del af madiværksætterhuset og kooperativet CPH Food Space i Kødbyen i København.
Som jurymedlem i Street Food om Søerne lægger Marie vægt på smag og ikke mindst bodernes arbejde for et bæredygtigt aftryk og formidlingen af det.
Martin Bregnballe
Martin er jury-formand på Street Food om Søerne 2019.
Han er en erfaren forretningsudvikler og rådgiver i fødevarebranchen. Som iværksætter har han været en af hovedkræfterne bag CPH Food Space, Fields of Flavour og senest Fangst. Han har også været Direktør i Meyers, Chefkonsulent i Madkulturen og Brand Manager i Nestlé.
Martin vil især lægge vægt på, at det basale fungerer – den gode madoplevelse og den hurtige servering – og at street food boden der ud over dette har den særlige ’x-factor’, der trækker publikum til.
Lasse Skjønning Andersen
Lasse startede i 2011 Danmarks første grødbar, GRØD, som i dag findes seks steder i landet.
Lasse er en ildsjæl, som sammen med hans seje grød-team har formået at vise danskerne at grød kan være andet end kedelig klistret havregrød.
Lasse vil som jurymedlem lægge vægt på smag, autenticitet og fed energi.
Claus Meyer
Claus Meyer har i mere end 30 år, gennem forsknings-, rådgivnings- og formidlingsaktiviteter og via sit entreprenørskab, arbejdet for at bekæmpe elendigheden og fremme mulighederne og kvaliteterne i den danske madkultur.
Claus står bag et hav af spændende projekter, som har været med til at skubbe vores madkultur i en positiv retning. Vi er utrolig stolte af, at have Claus med i juryen.
Mette Martinussen
Madkunstner og iværksætter Mette Martinussen åbner menneskers øjne for maden og måltidets sanselige værdi. Gennem iscenesatte forløb i unikke omgivelser bliver det til forførelse – og både maden, måltidet, samværet og historierne løfter sig.
Mette Martinussen er passioneret optaget af, hvordan måltidet bliver til noget særligt, noget som giver plads til en sanselig og registrerende tilstedeværelse, der åbner for nye indsigter og meningsfyldte relationer.
Denne passion har ført Mette Martinussen ud på en lang rejse med mad, kunst og iværksætteri på menuen, og hun har undervejs skabt en lang række kreative og nytænkende restaurant-koncepter, der har gjort hendes navn synonymt med madteater.
Sophie Hæstorp Andersen
Sophie er regionsrådsformand i Region Hovedstaden og har tidligere været valgt til folketinger for Socialdemokratiet. Som medlem af Folketinget arbejdede Sophie med sundhedspolitik.
Søren Steffensen
Søren er direktør for Irma og har stor erfaring fra blandt andet detail branchen. Søren står blandt andet bag Irmas nye strategi om at blive et urbant madhus med plads til nye, spændende og lokale madiværksættere.
Irma er derfor også hovedsponsor af Street Food om Søerne.
Francis Cardenau
Francis er kok og har blandet arbejdet på Søllerød Kro og Kommandanten. Sidstnævnte skaffede han som den første danske restaurant nogensinde to michelinstjerner, inden han med Le Sommelier var med til at grundlægge bistrobølgen, for sideløbende at åbne bøfhuset MASH med aflæggere i Europa.
Francis beskæftiger sig i dag med udvikling af nye spændende madideer.
Marie Jeng
Marie rådgiver i mad, pr og kommunikation og har en særlig interesse for maden som kulturel, social og bæredygtig forandringsagent. Hun holder et skarpt øje med globale og nationale initiativer og tendenser på området og underviser om det på Suhrs Højskole i faget madpolitik og systemkritik.
Som tidligere madanmelder vil Marie selvfølgelig lægge vægt på smag, men særlig vægt lægges på bodernes bæredygtige aftryk og kommunikationen deraf, når hun er en del af juryen til Street Food om Søerne 2019.
Så længe det kan spises - Kris & Chris
Så Længe Det Kan Spises er en podcast i bite-size størrelse med Kris & Chris - Kristina Muusmann og Christina Jensen. De to madører skiftes til at invitere hinanden ud, og hver måned tager de lytterne med ud at spise et nyt sted. Så Længe Det Kan Spises er madformidling i øjenhøjde, og de to kvindelige værter og livsnydere lægger ikke kun vægt på smag og råvarer, når de er ude, men tager hele oplevelsen op til revision - altid med et smil på læben og gerne med et glas vin i hånden.
Kris & Chris deltager begge i Street Food om Søernes jury.
Alexander Sjøstrøm
Alexander er grundlægger og direktør for Snack & Blues, der startede som en food truck og i dag har bredt sig til flere udsalg med fast adresse i København. På Street Food om Søerne bruger Alexander sin erfaring fra branchen til at vurderer hvilke aktører der har potentiale til at vinde de eftertragtede priser.
Snack & Blues er tilstede på festivalen med deres food truck.
Johan Kristensen Dahl
Johan Kristensen Dahl er formand for Slow Food København/Nordsjælland, en international forening, der arbejder for bedre mad til alle og mere bæredygtighed i fødevaresystemet. Desuden er Johan næstformand i bestyrelsen af Suhrs Højskole, en madhøjskole i hjertet af København. Johan har de sidste par år arbejdet med mad og bæredygtighed i forskellige projekter og undervist på forskellige uddannelser om forbrug og fødevaresystemet. Johan går op i Slow Food Internationals værdier om god, ren og retfærdig mad, derfor kigger han ud over smagen også på, under hvilke forhold råvarerne er blevet produceret, om der er lagt vægt på bæredygtige løsninger og hvor produkterne kommer fra.
60+ madkoncepter, kolde fadøl og cocktails fra Mikkeller, is og kaffe, behagelig musik og en masse glade gæster!
Festivaldatoer og åbningstider:
18. august 2022
Kl. 15.00-21.00 (Baren længere åben)Kl.
19. august 2022
Kl. 11.00-21 .00 (Baren længere åben)
20. august 2022
Kl. 11.00-21 .00 (Baren længere åben)
21. august 2022
Kl. 11.00-19.00 (Baren længere åben)