Jury og priser 2024

Jury & Priser 2024


Vi sætter ikke ekskluderende kriterier for, hvem der har sin berettigelse på festivalen, men vi vil gerne gøre vores for, at street food kulturen i København udvikler sig i den rigtige retning til inspiration for resten af verden. Vi skubber til udviklingen ved at have en kompetent jury på pladsen, der sammen sætter kriterier for, hvad der er det vigtige og rigtige at hylde street food’erne for. Jury-indsatsen er et yderst vigtigt stykke arbejde for festivalen, da vi tror på, at dette kan være med til at sikre en fremtidig udvikling af street food kulturen, der indebærer kvalitet, originalitet og bæredygtighed.

Prisuddelingen foregår lørdag den 27. august kl. 15 ved Søpavillionen

Vi opdaterer løbende årets jury nedenfor:



Jurymedlemmer i 2024

Marie Sainabou Jeng 

Marie er stifter og programdirektør i det madpolitiske og fællesskabende samlingspunkt Madland. Hun arbejder for at samle og sætte scene til dem, der gentænker madsystemet samfundsansvarligt. Hun har en særlig interesse for maden som kulturel, social og bæredygtig forandringsagent og har gennem 20 år undervist, oplyst, skrevet og rådgivet med mad, måltider og madkultur som speciale. Madland er en del af madiværksætterhuset og kooperativet CPH Food Space i Kødbyen i København.


Som jurymedlem i Street Food om Søerne lægger Marie vægt på smag og ikke mindst bodernes arbejde med værtskab, et ansvarligt aftryk og kommunikationen til gæsten.

Mikkel Sander

Mikkel er madnørd med en klar bæredygtighedsagenda. Han har tidligere været ankermand på Roskilde Festivals madstrategi, arbejdet med koblingen mellem gastronomi og oplevelsesøkonomi, bygget en stor madfestival på Refshaleøen og stået bag Københavns strategi for bæredygtig turisme. I dag arbejder Mikkel som programansvarlig hos Tuborgfondet med ansvar for fondets støtte til projekter inden for grønt entreprenørskab.

Som jurymedlem vil Mikkel have først og fremmest have fokus på velsmag. Når det så er sagt, så kan Mikkel heller ikke pege på en vinder, der ikke tager miljø og klima alvorligt, og som ikke serverer noget originalt, der skiller sig ud fra mængden.


Louise Køster

Louise er direktør på Rabarbergaarden. Med fødderne dybt i mulden og økologien, arbejder hun for at sikre en bæredygtig madkultur fra jord til bord. Autentisitet, kvalitet og balance i dyrkning, produktion og formidling af måltidet er helt essentielt på Rabarbergaarden og er det gæster valfarter til fra nær og fjern for at opleve, når de spiser i gårdens restauranten. Økologien er et grundvilkår i Louises virke, og i Økologisk Landsforening arbejder hun for at sikre at økologien er i konstant udvikling og er et pejlemærke og et bæredygtigt fællesskab  for alle fødevarerproducenter. 


Som jurymedlem vil Louise lægge vægt på råvarernes oprindelse, at der er arbejdet med råvarens umiddelbare egenskaber samt at der er tænkt kreativt i hele retten og serveringen ud fra en bæredygtig dagsorden.

Gorm Wisweh


Rødmosset Bornholmer med hang til det italiensk nordiske. co-founder og medejer af Copenhagen Gastro Projects, som blandt andet har restauranterne, Magstræde 16, Nyhavn 14, Bjørn og Delfino, samt Gorm's pizza i porteføjen.

Barbara Juul Hansen

Barbara er 22 år og har læst til EUX kok på Hotel og Restaurantskolen i Valby og er lige blevet færdig udlært. Hun har stået i lærer på Bistro Boheme i københavn, og arbejder nu som kok samme sted. Så selvom Barbara har fingeren på pulsen med hvad der sker på den københavnske mad-scene, har hun også et lille frankofilt hjerte

Barbara kommer fra Bornholm og hendes interesse for mad begyndte også da hun allerede var helt lille. Her tog hendes forældre hende nemlig både med i køkkenet, men også med ud i verden for at opleve fremmede kulturer gennem maden. Det er også en af grunden til at brugen af lokale råvarer, den gode smag og det gode håndværk er ekstra vigtigt for Barbara.

Som jurymedlem går Barbara op i at maden ser pæn og indbydende ud, for som hun siger er det vigtigt at huske på vi alle spiser med øjnene først. Udover dette er det også særligt vigtigt for Barbara at der er tænkt over produktionen af maden, er den bæredygtig?

Rasmus Bredahl

Rasmus har været kok i over 30 år, madnørd og gastronomisk konsulent i sit eget firma https://madkonsulenten.dk

Han er medforfatter til bogen “Neurogastronomi- hemmeligheden bag det perfekte måltid” som handler om hvordan det er hjernen og ikke tungen som smager og at smag er en kombination af alle sansers samspil.

Rasmus arbejder med gastronomiske bæredygtige koncepter for hoteller, kantiner og er med i flere forskningsprojekter i sundhedsvæsenet omhandlende smag og sanser.


Som jurymedlem vil Rasmus lægge vægt på at maden indeholder alle grundsmage og flere konsistenser, samt er visuelt indbydende og har fokus på det grønne, planteprotein og bæredygtighed.


Sascha Yang


Sascha Yang er journalist på TV 2 Kosmopol og madøre i hjertet.

I sit daglige virke som journalist dykker hun ned i hovedstadsområdets madscene fra Ålsgårde til Vestegnen og beskæftiger sig med alt fra fine dining til mad, der bliver serveret ud af siden på en varevogn.

Kærligheden til anderledes smage opstod i barndommen med en kinesisk mor, der lavede asiatisk mad med nordiske ingredienser.

Som jurymedlem går Sascha op i afbalancerede smage, forskellige teksturer, lokale råvarer og at den mad man spiser, har haft det godt.

Helene Plett Forchammer


Helene Plett Forchhammer står bag maduniverset Eat Real Be Real og er uddannet madkundskabslærer. Hun har tidligere udgivet kogebogen "DEN MAD VI SPISER" og er snart klar med endnu en udgivelse. Denne gang vil hun fokusere på langborde og grøn, sæsonbetonet mad. Hun læser en kandidat i materiel kultur didaktik, hvor hun nørder sin interesse for madformidling og kultur. Gennem sin Instagram-profil ønsker hun at inspirere til at lave mere grøn og sæsonbetonet mad i hverdagen og værdsætte madens sanselige og jordnære kvaliteter.


Som jurymedlem vil Helene have fokus på serveringernes smag og helhedsudtryk. Helene sætter stor pris på måltider, der både er smagfulde, æstetisk smukke og forbundet til klodens rytme. Hun tror på, at man kan smage de personer, der har lavet maden, og hun værdsætter retter med kraftfulde smagsoplevelser, forskellige teksturer og komponenter, der bringer mennesker sammen

Line Rise Nielsen 


Line Rise Nielsen rådgiver professionelle køkkener om omlægning til mere bæredygtige indkøb og drift. Hun har udviklet et værktøj, som giver et bredt indblik i de væsentligste indikatorer på bæredygtighed, som køkkenerne kan påvirke direkte gennem deres indkøb. Det er vigtigt at både køkken og producent bliver anerkendt for at gøre sig umage, og derfor skal det kunne måles på lige fod med økologiprocent og CO2.

På festivalen vil Line lægge vægt på forholdet til råvarerne og hvor de kommer fra, om der er truffet særlige valg i forhold til producenter. 

Fotokredit: Liv Kastrup for Madland 


Jean-Michel Grønnegård Deleuran

Jean-Michel er grundlægger og medejer af RØRT, som nytænker smørrebrød kategorien. Alt sammen ud fra klare bæredygtighedprincipper. I 2019 droppede Jean-Michel sit trygge kontorjob, og sprang ud som madiværksætter og stiftede RØRT. RØRT debuterede rent faktisk ved Street Food om Søerne i 2019, hvor de vandt juryens særpris. Siden da de ikke set sig tilbage og har nu stade i Torvehallerne, Broens Gadekøkken, Ophelia Plads samt mange af sommerens musikfestivaler.


Jean-Michel ved derfor om nogen hvad der skal til for at udvikle og skalere et originalt madkoncept, samt sammentænke mad-idealisme og forretning. Og det er præcis hvad Jean-Michel vil holde øje med som jurymedlem til Street Food om Søerne.

 

Anders Barsøe


Anders Barsøe er i sit daglige virke direktør for New Loop som han også er medstifter af - en impact virksomhed der har som formål at udfase engangsemballage, og som bl.a. levere glas og kopper til Street Food om Søerne. Dernæst er Anders medejer og bestyrelsesformand i den tidligere Street Food om Søerne-vinder 'Rørt', som reintroducerer smørrebrødsvognen med Rørt’s ristede surdejsrugbrød og håndrørte pålægssalater med fokus på grøntsager og økologi. Desuden er Anders uddannet kok og er aktiv i diverse gastro-faglige- og impact orienterede advisory boards.

Jurymedlemmer i 2023 var

Mikkel Sander

Mikkel er madnørd med en klar bæredygtighedsagenda. Han har tidligere været ankermand på Roskilde Festivals madstrategi, arbejdet med koblingen mellem gastronomi og oplevelsesøkonomi, bygget en stor madfestival på Refshaleøen og stået bag Københavns strategi for bæredygtig turisme. I dag arbejder Mikkel som programansvarlig hos Tuborgfondet med ansvar for fondets støtte til projekter inden for grønt entreprenørskab.

Som jurymedlem vil Mikkel have først og fremmest have fokus på velsmag. Når det så er sagt, så kan Mikkel heller ikke pege på en vinder, der ikke tager miljø og klima alvorligt, og som ikke serverer noget originalt, der skiller sig ud fra mængden.


Barbara Juul Hansen

Barbara er 21 år og læser til EUX Kok på Hotel og Restauranskolen i Valby. Hun står samtidig i lærer på Bistro Boheme i København, så udover at hun dagligt lærer om nutidens tendenser og trends omsætter hun det også i praksis. Barbara har ca. 1 år tilbage den hun bliver udlært som Kok.


Barbara kommer fra Bornholm og hendes interesse for mad begyndte også da hun allerede var helt lille. Her tog hendes forældre hende nemlig både med i køkkenet, men også med ud i verden for at opleve fremmede kulturer gennem maden. Det er også en af grunden til at brugen af lokale råvarer, den gode smag og det gode håndværk er ekstra vigtigt for Barbara.


Som jurymedlem går Barbara op i at maden ser pæn og indbydende ud, for som hun siger så er det vigtigt at huske på vi alle spiser med øjnene først.

Ditte Ingemann

Ditte er passioneret madelsker og har et kærlighedsforhold til både gode råvarer og smag, men også til kreativitet og æstetik i forhold til mad. Udover at laveog spise mad er ernæring et område, som optager hende en del, da hun har en bachelor i ernæring & sundhed med speciale i human ernæring. Hun arbejder som selvstændig madstylist, fotograf og kogebogsforfatter, og er fast madskribent hos bl.a Politiken.


Som jurymedlem i Street Food om Søerne lægger Ditte vægt på smag og hvordan koncepterne har tænkt bæredygtighed og grøntsager/planter ind.

Louise Køster

Louise er direktør på Rabarbergaarden og forperson i Økologisk Landsforening. Med fødderne dybt i mulden og økologien, arbejder hun for at sikre en bæredygtig madkultur fra jord til bord. Autentisitet, kvalitet og balance i dyrkning, produktion og formidling af måltidet er helt essentielt på Rabarbergaarden og er det gæster valfarter til fra nær og fjern for at opleve, når de spiser i gårdens restauranten. Økologien er et grundvilkår i Louises virke, og i Økologisk Landsforening arbejder hun for at sikre at økologien er i konstant udvikling og er et pejlemærke og et bæredygtigt fællesskab  for alle fødevarerproducenter. 


Som jurymedlem vil Louise lægge vægt på råvarernes oprindelse, at der er arbejdet med råvarens umiddelbare egenskaber samt at der er tænkt kreativt i hele retten og serveringen ud fra en bæredygtig dagsorden.

Francis Cardenau & Victor Cardenau

Tidligere Michelin kok og restauratør Francis Cardenau driver i dag en familievirksomhed sammen med sin søn Victor hvor de gennem rådgivning, produktudvikling og visuel formidling, deler ud af Francis’ store viden indenfor gastronomi og råvarer


Francis og Victor vil som jurymedlemmer, lægge vægt på koncepter med grøntsager, kreativ innovation og det gode håndværk.

Marie Sainabou Jeng 

Marie er stifter og programdirektør i det madpolitiske og fællesskabende samlingspunkt Madland. Hun arbejder for at samle og sætte scene til dem, der gentænker madsystemet samfundsansvarligt. Hun har en særlig interesse for maden som kulturel, social og bæredygtig forandringsagent og har gennem 20 år undervist, oplyst, skrevet og rådgivet med mad, måltider og madkultur som speciale. Madland er en del af madiværksætterhuset og kooperativet CPH Food Space i Kødbyen i København.


Som jurymedlem i Street Food om Søerne lægger Marie vægt på smag og ikke mindst bodernes arbejde med værtskab, et ansvarligt aftryk og kommunikationen til gæsten.

Mette Martinussen

Madkunstner og iværksætter Mette Martinussen åbner menneskers øjne for maden og måltidets sanselige værdi. Gennem iscenesatte forløb i unikke omgivelser bliver det til forførelse – og både maden, måltidet, samværet og historierne løfter sig.


Mette Martinussen er passioneret optaget af, hvordan måltidet bliver til noget særligt, noget som giver plads til en sanselig og registrerende tilstedeværelse, der åbner for nye indsigter og meningsfyldte relationer.


Denne passion har ført Mette Martinussen ud på en lang rejse med mad, kunst og iværksætteri på menuen, og hun har undervejs skabt en lang række kreative og nytænkende restaurant-koncepter, der har gjort hendes navn synonymt med madteater.

Jurymedlemmer i 2022 var:

Rasmus Bredahl

Rasmus har været kok i over 30 år, madnørd og gastronomisk konsulent i sit eget firma https://madkonsulenten.dk

Han er medforfatter til bogen “Neurogastronomi- hemmeligheden bag det perfekte måltid” som handler om hvordan det er hjernen og ikke tungen som smager og at smag er en kombination af alle sansers samspil.

Rasmus arbejder med gastronomiske bæredygtige koncepter for hoteller, kantiner og er med i flere forskningsprojekter i sundhedsvæsenet omhandlende smag og sanser.


Som jurymedlem vil Rasmus lægge vægt på at maden indeholder alle grundsmage og flere konsistenser, samt er visuelt indbydende og har fokus på det grønne, planteprotein og bæredygtighed.


Mikkel Sander

Mikkel er madnørd med en klar bæredygtighedsagenda. Han har tidligere været ankermand på Roskilde Festivals madstrategi, arbejdet med koblingen mellem gastronomi og oplevelsesøkonomi, bygget en stor madfestival på Refshaleøen og stået bag Københavns strategi for bæredygtig turisme. I dag arbejder Mikkel som programansvarlig hos Tuborgfondet med ansvar for fondets støtte til projekter inden for grønt entreprenørskab.

Som jurymedlem vil Mikkel have først og fremmest have fokus på velsmag. Når det så er sagt, så kan Mikkel heller ikke pege på en vinder, der ikke tager miljø og klima alvorligt, og som ikke serverer noget originalt, der skiller sig ud fra mængden.


Camilla Stemann Jensen

Camilla har bloggen @copenhagenbyme som omhandler København, grøn bæredygtig mad og hendes egen iværksætterrejse. Camilla er nemlig iværksætter og direktør med ekspertise inden for socialemedier i virksomheden Camilla Stemann & Co. Derudover har Camilla skrevet bogen Vidunderlige Vafler.

Kort fortalt så ved Camilla både hvad der skaber den gode madoplevelse, hvordan det bliver visuelt flot præsenteret og hvordan man skal lave gode desserter fra bunden.


Som jurymedlem vil Camilla fokusere på det dygtige iværksætteri og hvordan Street Food koncepterne kan udvikle sig.


Henrik Thierlein

Henrik er tidligere international pressechef hos Wonderful Copenhagen i over 20 år, og i dag rådgiver inden for turisme, presse og gastronomi. Han er desuden fast gæsteskribent i Danmarks største bymedie MigogKbh. Han kender om nogen dansk turisme og gastroscene, og han har været med til at sætte et solidt aftryk på den internationale presses omtale af vores elskede hovedstad. Hans nickname Mr. Copenhagen kommer ikke af igenting. Han kender sin by som få, og så er han berejst og så spiser han ALT! 


Som jurymedlem vil Henrik Thierlein lægge vægt på kvalitet, bæredygtighed og nærhedsprincippet, og går heller ikke på kompromis med udtrykket i retten, og at stadeholderne præsenterer det i flotte omgivelser.


Barbara Juul Hansen

Barbara er 20 år og læser til EUX Kok på Hotel og Restauranskolen i Valby. Hun står samtidig i lærer på Bistro Boheme i København, så udover at hun dagligt lærer om nutidens tendenser og trends omsætter hun det også i praksis. Barbara har ca. 2 år tilbage den hun bliver udlært som Kok.


Barbara kommer fra Bornholm og hendes interesse for mad begyndte også da hun allerede var helt lille. Her tog hendes forældre hende nemlig både med i køkkenet, men også med ud i verden for at opleve fremmede kulturer gennem maden. Det er også en af grunden til at brugen af lokale råvarer, den gode smag og det gode håndværk er ekstra vigtigt for Barbara.


Som jurymedlem går Barbara op i at maden ser pæn og indbydende ud, for som hun siger så er det vigtigt at huske på vi alle spiser med øjnene først.

Jean-Michel Grønnegård Deleuran

Jean-Michel er grundlægger og ejer af RØRT, som nytænker pålægssalaten og serverer uformel håndholdt smørrebrød. Alt sammen ud fra klare bæredygtighed- og sundhedsprincipper. I 2019 droppede Jean-Michel sit trygge kontorjob, og sprang ud som madiværksætter og stiftede RØRT. RØRT debuterede ved sidste udgave af Streetfood om Søerne i 2019, hvor de vandt juryens særpris. Siden da de ikke set sig tilbage og har nu stade i Torvehallerne samt fast plads ved mange af sommerens store musik festivaler.  

 

Jean-Michel ved derfor om nogen hvad der skal til for at udvikle og skalere sit madkoncept, samt sammentænke mad-idealisme og forretning. Og det er præcis hvad Jean-Michel vil holde øje med som jurymedlem til Street Food om Søerne. 

Ditte Ingemann

Ditte er passioneret madelsker og har et kærlighedsforhold til både gode råvarer og smag, men også til kreativitet og æstetik i forhold til mad. Udover at laveog spise mad er ernæring et område, som optager hende en del, da hun har en bachelor i ernæring & sundhed med speciale i human ernæring. Hun arbejder som selvstændig madstylist, fotograf og kogebogsforfatter, og er fast madskribent hos bl.a Politiken.


Som jurymedlem i Street Food om Søerne lægger Ditte vægt på smag og hvordan koncepterne har tænkt bæredygtighed og grøntsager/planter ind.

Louise Køster

Louise er direktør på Rabarbergaarden og forperson i Økologisk Landsforening. Med fødderne dybt i mulden og økologien, arbejder hun for at sikre en bæredygtig madkultur fra jord til bord. Autentisitet, kvalitet og balance i dyrkning, produktion og formidling af måltidet er helt essentielt på Rabarbergaarden og er det gæster valfarter til fra nær og fjern for at opleve, når de spiser i gårdens restauranten. Økologien er et grundvilkår i Louises virke, og i Økologisk Landsforening arbejder hun for at sikre at økologien er i konstant udvikling og er et pejlemærke og et bæredygtigt fællesskab  for alle fødevarerproducenter. 


Som jurymedlem vil Louise lægge vægt på råvarernes oprindelse, at der er arbejdet med råvarens umiddelbare egenskaber samt at der er tænkt kreativt i hele retten og serveringen ud fra en bæredygtig dagsorden.

Francis Cardenau & Victor Cardenau

Tidligere Michelin kok og restauratør Francis Cardenau driver i dag en familievirksomhed sammen med sin søn Victor hvor de gennem rådgivning, produktudvikling og visuel formidling, deler ud af Francis’ store viden indenfor gastronomi og råvarer


Francis og Victor vil som jurymedlemmer, lægge vægt på koncepter med grøntsager, kreativ innovation og det gode håndværk.

Marie Sainabou Jeng 

Marie er stifter og direktør i Koalition, som laver pr, kommunikation og projektudvikling specialiseret inden for mad, måltider og madkultur. Med særlig interesse for maden som kulturel, social og bæredygtig forandringsagent har Marie med Koalition desuden stiftet Madland. Madland er et madpolitisk og fællesskabende samlingspunkt til bæredygtig forandring af madsystemet i Danmark. Koalition er desuden en del af madiværksætterhuset og kooperativet CPH Food Space i Kødbyen i København. 


Som jurymedlem i Street Food om Søerne lægger Marie vægt på smag og ikke mindst bodernes arbejde for et bæredygtigt aftryk og formidlingen af det.

Jurymedlemmer 2019 var:

Martin Bregnballe

Martin er jury-formand på Street Food om Søerne 2019.

Han er en erfaren forretningsudvikler og rådgiver i fødevarebranchen. Som iværksætter har han været en af hovedkræfterne bag CPH Food Space, Fields of Flavour og senest Fangst. Han har også været Direktør i Meyers, Chefkonsulent i Madkulturen og Brand Manager i Nestlé.

Martin vil især lægge vægt på, at det basale fungerer – den gode madoplevelse og den hurtige servering – og at street food boden der ud over dette har den særlige ’x-factor’, der trækker publikum til.

Lasse Skjønning Andersen

Lasse startede i 2011 Danmarks første grødbar, GRØD, som i dag findes seks steder i landet.


Lasse er en ildsjæl, som sammen med hans seje grød-team har formået at vise danskerne at grød kan være andet end kedelig klistret havregrød.

Lasse vil som jurymedlem lægge vægt på smag, autenticitet og fed energi.

Claus Meyer

Claus Meyer har i mere end 30 år, gennem forsknings-, rådgivnings- og formidlingsaktiviteter og via sit entreprenørskab, arbejdet for at bekæmpe elendigheden og fremme mulighederne og kvaliteterne i den danske madkultur.


Claus står bag et hav af spændende projekter, som har været med til at skubbe vores madkultur i en positiv retning. Vi er utrolig stolte af, at have Claus med i juryen.

Mette Martinussen

Madkunstner og iværksætter Mette Martinussen åbner menneskers øjne for maden og måltidets sanselige værdi. Gennem iscenesatte forløb i unikke omgivelser bliver det til forførelse – og både maden, måltidet, samværet og historierne løfter sig.


Mette Martinussen er passioneret optaget af, hvordan måltidet bliver til noget særligt, noget som giver plads til en sanselig og registrerende tilstedeværelse, der åbner for nye indsigter og meningsfyldte relationer.


Denne passion har ført Mette Martinussen ud på en lang rejse med mad, kunst og iværksætteri på menuen, og hun har undervejs skabt en lang række kreative og nytænkende restaurant-koncepter, der har gjort hendes navn synonymt med madteater.

Sophie Hæstorp Andersen

Sophie er regionsrådsformand i Region Hovedstaden og har tidligere været valgt til folketinger for Socialdemokratiet. Som medlem af Folketinget arbejdede Sophie med sundhedspolitik.

Søren Steffensen

Søren er direktør for Irma og har stor erfaring fra blandt andet detail branchen. Søren står blandt andet bag Irmas nye strategi om at blive et urbant madhus med plads til nye, spændende og lokale madiværksættere.


Irma er derfor også hovedsponsor af Street Food om Søerne.

Francis Cardenau

Francis er kok og har blandet arbejdet på Søllerød Kro og Kommandanten. Sidstnævnte skaffede han som den første danske restaurant nogensinde to michelinstjerner, inden han med Le Sommelier var med til at grundlægge bistrobølgen, for sideløbende at åbne bøfhuset MASH med aflæggere i Europa.


Francis beskæftiger sig i dag med udvikling af nye spændende madideer.

Marie Jeng

Marie rådgiver i mad, pr og kommunikation og har en særlig interesse for maden som kulturel, social og bæredygtig forandringsagent. Hun holder et skarpt øje med globale og nationale initiativer og tendenser på området og underviser om det på Suhrs Højskole i faget madpolitik og systemkritik.


Som tidligere madanmelder vil Marie selvfølgelig lægge vægt på smag, men særlig vægt lægges på bodernes bæredygtige aftryk og kommunikationen deraf, når hun er en del af juryen til Street Food om Søerne 2019. 

Så længe det kan spises - Kris & Chris

Så Længe Det Kan Spises er en podcast i bite-size størrelse med Kris & Chris - Kristina Muusmann og Christina Jensen. De to madører skiftes til at invitere hinanden ud, og hver måned tager de lytterne med ud at spise et nyt sted. Så Længe Det Kan Spises er madformidling i øjenhøjde, og de to kvindelige værter og livsnydere lægger ikke kun vægt på smag og råvarer, når de er ude, men tager hele oplevelsen op til revision - altid med et smil på læben og gerne med et glas vin i hånden.

Kris & Chris deltager begge i Street Food om Søernes jury.

Alexander Sjøstrøm

Alexander er grundlægger og direktør for Snack & Blues, der startede som en food truck og i dag har bredt sig til flere udsalg med fast adresse i København. På Street Food om Søerne bruger Alexander sin erfaring fra branchen til at vurderer hvilke aktører der har potentiale til at vinde de eftertragtede priser.


Snack & Blues er tilstede på festivalen med deres food truck.

Johan Kristensen Dahl

Johan Kristensen Dahl er formand for Slow Food København/Nordsjælland, en international forening, der arbejder for bedre mad til alle og mere bæredygtighed i fødevaresystemet. Desuden er Johan næstformand i bestyrelsen af Suhrs Højskole, en madhøjskole i hjertet af København. Johan har de sidste par år arbejdet med mad og bæredygtighed i forskellige projekter og undervist på forskellige uddannelser om forbrug og fødevaresystemet. Johan går op i Slow Food Internationals værdier om god, ren og retfærdig mad, derfor kigger han ud over smagen også på, under hvilke forhold råvarerne er blevet produceret, om der er lagt vægt på bæredygtige løsninger og hvor produkterne kommer fra.